Waarom lezers Man O Man zo’n prima boek vinden (en ik daar even behoefte aan had)

Een mens heeft aanraking nodig! Als het niet anders kan: desnoods een klap, want dat is ook aanraking, maar toch het liefst een aai. De Britten hebben één woord voor klap en aai: stroke. Nederlandse therapeuten en coaches, voor zover werkzaam met Transactionele Analyse, hebben er maar het woord ‘strook’ van gemaakt. We willen allemaal ‘strooks’ en ik ook. Vandaar dat ik ben gaan struinen in de reacties op Man O Man, om mezelf een aai te geven. En omdat ik dezer maanden weinig wijsheden te delen heb. Dat komt wel weer….

“…..In een intervisie werd uw boek aangeraden. Ik ben blij dat ik hierop ben ingegaan. Verhelderend, to the point. Het ligt in mijn praktijk voor wie het wilt lezen. Ik heb het aan een docent rouwbegeleiding ook aangeraden mee op te nemen in de opleiding. Maar vooral hoop ik dat we allemaal preventief wat kunnen betekenen. Daar werk ik aan, elke dag. Dank voor de woorden die u hebt neergezet…”

“…Wat een mooi boek heb jij geschreven! Ik heb
spijt dat ik er niet eerder tijd voor inruimde. Ik loop een paar
jaartjes mee in het mannenwerk, maar dit is een must read die ik onder
de aandacht ga brengen. Hier en daar kwam je griezelig dicht bij mijn
eigen ervaringen….”

“…Fijn dat dit boek er is. Een must read voor kerels die alles alleen willen doen en vastlopen…”

“…Open kunnen zijn over je eigen leed, dit leed in breder perspectief willen en kunnen plaatsen… Nathan Vos heeft wat mij betreft een standaardwerk voor ‘de man’ (en de vrouw) geschreven….”

“…Deze gebeurtenis, maar ook de verhalen van elf weduwen, worden op een heldere, pakkende en aangrijpende wijze beschreven. Dit eerste boek van Nathan Vos, dat zich vanwege de persoonlijke betrokkenheid onderscheidt van de vele boeken op dit gebied, is geschikt voor iedereen omdat velen van ons met zelfmoord te maken kunnen hebben of daar nog mee geconfronteerd zullen worden…”

“…Een erg verrassend boek. Niet voor sombere mensen, of misschien juist wel. Het behandelt het probleem van depressie en suicide speciaal bij mannen. Als man begon ik steeds meer begrip en herkenning te krijgen. Gelukkig ben ik niet depressief en ook niet suicidaal. De schrijver is betrokken bij het onderwerp, studeert erop door heel veel te lezen, interviewt de echtgenotes van de slachtoffers en langzaam aan krijg je door zijn betrokken aanpak steeds meer inzicht in dit “Mannenprobleem”.Voor wie er tegen kan of er meer van wilt weten een aanrader…”

“…Wat een mooi en goed boek. Heb net de eerste hoofdstukken gelezen, heel prettig geschreven en zeer heftig als je het zelf meegemaakt hebt. Maar ook zo fijn om te lezen dat je niet de enige bent die door veel vragen en gevoelens heen moet worstelen. Zeker een aanrder voor wie dit van dichtbij meegemaakt heeft en voor anderen om dit te begrijpen of als waarschuwing. Het kan iedereen overkomen. Bedankt Nathan Vos voor het schrijven van dit boek!…”

“…Met veel ‘plezier’ en bewondering jouw boek gelezen. Heeft me in meerdere opzichten geraakt. Je hebt een mooi, compleet werk afgeleverd. Leuk ook om jouw tips te lezen en te leren van je persoonlijke ervaringen….”

“…Dag Nathan, o man wat heb je een goed boek geschreven. Mijn man lééft (gelukkig!), maar wat herken ik veel in je boek. Stoere rouwverwerking heb je gedaan, dank!…”

“…Hai Nathan, ik zag je indrukwekkende Ted Talk. Knap dat je van je eigen verdriet zulk belangrijk werk hebt gemaakt…”

“…Echt een heel mooi, goed en belangrijk boek dat ik aan veel mannen (en een enkele vrouw) heb aangeraden. Als zo nu en dan dolende man met klooi-verleden, maar ook als collega journalist (je hebt het echt goed opgeschreven), neem ik mijn hoed voor je af….”

“…Je gevoelens lezen als “ik” en ik ga mezelf iedere dag belonen en een stukje lezen….”

“…Werkelijk hartverscheurend én hartverwarmend. Persoonlijk, nuchter en ook gevoelig. En een lekkere weglezer. Precies wat mannen nodig hebben volgens mij….”

“… Een fijn werk, en absoluut noodzakelijk….”

“… Wat heftig, maar indrukwekkend…ik vond het als vrouw ook een eyeopener en merk dat het tijd is om met mannelijke vrienden van deze leeftijd en manlief vaker de juiste vragen te stellen (over bijvoorbeeld de rol van hun vader)…”

“…Uitgelezen, dat prachtige boek van je. Diepe buiging, voor je werk, je zelfreflectie, je eerlijkheid, je kwetsbaarheid, je mannelijkheid. Dank!…”

“…Knap werk, om over zoveel moeilijke dingen zo respectvol en begrijpelijk te schrijven….”

“…Veel ‘zelfhulpboeken’ geven de lezer het gevoel dat ze ergens tekortschieten. Dit boek doet dat niet. Zoveel compassie voor human kind…”

“… Iedereen zal het boek op eigen wijze lezen en er andere inzichten uithalen. Dat is mooi. Want je deelt je zoektocht en vertelt niet hoe het zit. Daarmee nodigt het de lezer uit om ook te onderzoeken…”

“…goed geschreven, boeiend, op een mannelijke manier teder, nieuwe inzichten…”

Een gedachte over “Waarom lezers Man O Man zo’n prima boek vinden (en ik daar even behoefte aan had)

Voeg uw reactie toe

 1. Ten eerste: Nathan als persoon! Je reikte me letterlijk de hand toen ik dat nodig had, tijdens het kijken naar een confronterende documentaire.
  Ik dacht: “Van die gast MOET ik het boek kopen!”
  Ik begon te lezen op het strand, en het sloeg in als een bom.
  Ik voelde de pijn letterlijk in mijn onderbuik.
  Gelukkig was er de zee.
  Ik las het boek in kleine stukjes, en moest elke keer weer door die branding. Maar dat was het dubbel & dwars waard.
  Bedankt, Nathan!
  Lieve groetjes van E*!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: