Marijn. Door zijn dochter leeft hij bij de dag. Hoe Doe Jij Dat Nou, aflevering 4

Marijn (49) is een oud-huisgenoot, en al heel lang verloofd. Tegen trouwen kijkt hij op.  Zijn dochter heeft veel zorg nodig, maar Marijn ziet haar als een lot uit de loterij, want ze leert het gezin met de dag te leven. Tegelijkertijd levert het natuurlijk ook veel stress op, en bijbehorend gedrag, en daar is Marijn niet erg trots op.  Hij verloor, op driejarige leeftijd, zijn vader aan zelfdoding. Dat trilt nog steeds door en niet alleen bij Marijn zelf.

Aan het eind van de podcast leest Marijn, zoals elke gast, zijn brief aan zijn vader voor. 

7 gedachten over “Marijn. Door zijn dochter leeft hij bij de dag. Hoe Doe Jij Dat Nou, aflevering 4

Voeg uw reactie toe

  1. Aflevering 4 – Via de hyperlink op facebook viel mn oog op de aankondiging: “Marijn (49) dochter veel zorg” hmm dat zou mn neef Marijn wel eens kunnen zijn. Ja hoor Idd zijn stem meteen zonder twijfel dat is Marijn. Tante heeft de podcast afgeluisterd! Oeps, zo fijn dit allemaal te mogen weten. Je hebt me ontroerd haha n gevoelig onderwerp: gevoelens tonen.
    Bedankt Marijn voor je openhartigheid. En Nathan voor het uit de tent lokken van mijn zeer gewaardeerde oudste super toffe neef. Warme groet uit Amsterdam can tante Maria

  2. ha Nathan, de ‘verloofde van Marijn’ stuurde mij de link naar dit interview. een heel mooie uitwisseling tussen 2 mannen ; een goede luisteraar, snelle denker (s) en verwoorden van je gevoelens ; net als Marijn trouwens.
    dank je wel.
    hartelijks, carolien

  3. Wat een prachtig en subtiel gesprek met uitspraken als: Izaak moet geen mantelzorgertje worden en Noa is lot uit de loterij. Zulke ouders en oma maken je blij. En wat een contrast met anti psychiaters uit de in vergelijking hiermee sombere jaren 70. Toen het gezin als een keten van elkaar de das omdoende figuren werd gezien.

  4. Onderzoekend, intrigerend goed te horen het op weg zijn bedankt Marijn! ✨🙏 lieve groet Paulien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: