Bastiaan: de psychiater die nog wat te doen heeft met zijn vader. Hoe Doe Jij Dat Nou?, deel 16

Bastiaan (1974) behandelt als psychiater verslaafde mannen en vrouwen in een splinternieuwe kliniek, waar hij intensieve therapie geeft. Daarbij staat hij met de mannelijke cliënten ook stil bij het man-zijn, en wat dat allemaal met zich meebrengt.  De verwarring die de man tegenwoordig ervaart, over wat van hem wordt verwacht, kan leiden tot angst, boosheid, verdriet en daarmee gepaard gaande drank- of drugsmisbruik. 
Bastiaan is ook de zoon van een succesvolle vader, van wie hij veel houdt, maar met wie de band nog steeds niet is zoals beiden willen. Wat houdt ze tegen?  We hebben dus ook over de stenen die hij mee kreeg van zijn voorouders. 
Wat Bastiaan tegenkomt in zijn liefdesrelaties: het contact – ook met zijn eigen zonen – verloopt vaak via de vrouwelijke lijn. Waarom? En tegelijkertijd wilde Bastiaan die vrouwen koste wat kost redden, omdat hem bevestigde in zijn man-zijn. Hij heeft nu een vrouw gevonden die niet door hem gered wil worden. Dat scheelt.
Aan het eind leest Bastiaan, zoals elke man, een brief aan zijn vader voor. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: