Indrukwekkend hoe Britten zelfdoding te lijf gaan

De dood van mijn broertje sloeg een gat in onze levens. Blijvend. Maar wist je dat er in Nederland alleen al gemiddeld 25 mannen per week aan suïcide sterven? Twee keer zoveel als vrouwen. En dat dat niet afneemt? In het Verenigd Koninkrijk: 84 mannen, drie keer zoveel als vrouwen. De Britten zijn wakker geworden, getuige enkele indrukwekkende campagnes.

Deze bierviltjes verschenen eind april van vorig jaar op twitter, en sloegen in als een bom. Een goede bom, want de pub is misschien wel de allerbeste plek om mannenleed binnen te laten komen. Mij raakt het in ieder geval in z’n eenvoud. Zeg, mensen van 113 suïcide preventie, kunnen we hier ook niet zoiets doen? Kijken of we een bierbrouwer zo ver kunnen krijgen? De bedenkers van Time to Change juichen het vast toe. Lees hier meer over deze prachtactie.

Twee maanden tevoren zette omroep ITV, in het kader van Project 84 (naar het aantal mannelijke suïcides per week), 84 beelden van mannen op hun dakrand. Beangstigend. Confronterend. Vooral nodig, want ik vrees dat Britse mannen gemiddeld nog een slagje verder van hun gevoel zitten dan Nederlandse mannen. Al heb ik daar geen bewijs voor.
Check in ieder geval het geweldige werk van The Campaign Against Living Miserably (CALM) en wordt lid van het #BestManProject, waar je tricks en tools krijgt om je vrienden bij te staan.

Nathan Vos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: