Waarom gaan mannen wel uit hun dak bij Max Verstappen? Hoe Doe Jij Dat Nou? 27

Roos Vonk vraagt zich af waarom mannen emotioneel zo uit hun plaat gaan bij  Max Verstappen en andere sport, maar verder niet zo.  Houden mannen zich in, omdat het moet, of vinden ze sport gewoon belangrijker dan de rest? Nathan herkent dat hij onbehoorlijk sterk getrokken wordt door het element van strijd, gesublimeerde oorlog, en dat het kind in hem daarin wordt geroepen. Pieter voegt toe dat mannen wel van alles voelen, maar daar nog geen taal voor hebben gevonden. 

Amber irriteert zich mateloos aan haar mannelijke werkgevers, die meer bezig zijn met zichzelf en hun targets dan met Amber en wat zij nodig heeft. Pieter wijst erop dat weinig werkgevers boodschap hebben aan het emotionele appel van werknemers. Als voormalig middle management miste Nathan regelmatig wat er speelde bij zijn (vaak vrouwelijke) teamleden, het read the room  is veel mannen niet gegeven. 

Anoniempje heeft een grote vraag: hoe krijgen we mannen aan het praten, zodat ze minder zelfmoord plegen? Bijvoorbeeld, oppert Pieter, door de schaamte over geldgebrek weg te nemen. Met Nathan discussieert hij over de definitie van kwetsbaarheid. Is dat niet gewoon dat je je met alles laat zien, en daarmee kan raken en geraakt worden? En daarmee de eerste, belangrijke en pittige stap naar heling? Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!

Eindredactie: David Verschoor

Meer Pieter?
Meer Nathan?

28. Special: Lange Leve De Liefde! Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Even iets anders: we bespreken het datingprogramma Lang Leve De Liefde, waarbij twee singles 24 uur de tijd krijgen om te onderzoeken of de ander de ware zou kunnen zijn.  Hoe mannen dat doen, is behoorlijk pijnlijk, en ze komen er niet goed vanaf.  Pieter en Nathan lachen ze niet uit, maar kijken welke universele thema's door deze mannen worden aangestipt.  de vrouw vertelt een intens verdrietig verhaal, de man walst er overheende man gaat véél te ver in de seksuele toespelingen, de vrouw stelt geen grensde man denkt te weten wat de vrouw denkt, de vrouw is er niet van gediendNathan en Pieter vinden het allemaal ver gaan, maar ondervinden toch enige herkenning. Doe er uw voordeel mee. Kijk hier alle fragmentjesPieter geeft een gratis cursus omgaan met emoties! Klik hierNathan staat deze week in de Panorama
  1. 28. Special: Lange Leve De Liefde!
  2. 27. Waarom gaan mannen wel uit hun dak bij Max Verstappen?
  3. 26. Waarom wil hij altijd het probleem oplossen? En: hoe mannen (beter kunnen) rouwen II.
  4. 25. Waarom gaat hij het nóg een keer uitleggen?
  5. 24. Als de nee’s en de ja’s licht zijn, is er plek voor je verlangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: