Roos Vonk vraagt zich af waarom mannen emotioneel zo uit hun plaat gaan bij Max Verstappen en andere sport, maar verder niet zo. Houden mannen zich in, omdat het moet, of vinden ze sport gewoon belangrijker dan de rest? Nathan herkent dat hij onbehoorlijk sterk getrokken wordt door het element van strijd, gesublimeerde oorlog, en dat het kind in hem daarin wordt geroepen. Pieter voegt toe dat mannen wel van alles voelen, maar daar nog geen taal voor hebben gevonden.
Amber irriteert zich mateloos aan haar mannelijke werkgevers, die meer bezig zijn met zichzelf en hun targets dan met Amber en wat zij nodig heeft. Pieter wijst erop dat weinig werkgevers boodschap hebben aan het emotionele appel van werknemers. Als voormalig middle management miste Nathan regelmatig wat er speelde bij zijn (vaak vrouwelijke) teamleden, het read the room is veel mannen niet gegeven.
Anoniempje heeft een grote vraag: hoe krijgen we mannen aan het praten, zodat ze minder zelfmoord plegen? Bijvoorbeeld, oppert Pieter, door de schaamte over geldgebrek weg te nemen. Met Nathan discussieert hij over de definitie van kwetsbaarheid. Is dat niet gewoon dat je je met alles laat zien, en daarmee kan raken en geraakt worden? En daarmee de eerste, belangrijke en pittige stap naar heling?
Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com. (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!
Eindredactie: David Verschoor
Meer Pieter?
Meer Nathan?

47. Schreeuwen en dansen als een krijger en samenzweren binnen een relatie – Hoe doe jij dat nou? Mannen verklaard
- 47. Schreeuwen en dansen als een krijger en samenzweren binnen een relatie
- 46. Aftersun en andere films waarbij mannen sniffen
- 45. Over (het einde van) mannenvriendschappen, naar aanleiding van 'Banshees' en 'Close'
- 44. Medelijden met pasgehuwden Martijn en Nicole, en hoe ver mag je afzeiken?
- 43. Kijken mannen door porno anders naar vrouwen?
Geef een reactie