Waarom wil hij altijd het probleem oplossen? En: hoe mannen (beter kunnen) rouwen II. Hoe Doe Jij Dat Nou? 26

Na de vraag van Jaap-Hein in aflevering 23 besloten Pieter en Nathan verder te duiken in hoe mannen met verlies omgaan,  met  Wim van Lent van Opleidingen Land van Rouw. Hij begeleidt mannen en leidt mensen op tot rouwbegeleider.

Dit gesprek gaat over rouw, maar ook over hoe mannen in het algemeen omgaan met gevoel.

Wim vertelt dat rouwen niets anders is dan voelen en over het belang van leren verduren: Met dat gevoel zijn zonder het te willen oplossen. Waarom proberen mannen te ontsnappen aan pijn in werk, seks, feest? Als die ontsnappingsstrategieën niet meer werken, dan komen mannen vaak bij Wim. Want uiteindelijk is het belangrijk het gevoel toe te laten, stap voor stap, en Wim geeft hiervan een ontroerend voorbeeld. Verder praten we met Wim over de valkuilen van steun krijgen en de waarom mannen het moeilijk vinden rouw te uiten. 

De andere vraag in deze aflevering is  waarom mannen niet gewoon kunnen luisteren naar een probleem. Waarom moeten ze gelijk dingen oplossen? Dit sluit prachtig aan bij het gesprek met Wim en de moeite die mannen hebben met verduren zonder op te lossen. Machteloos durven zijn. 

Pieter en Nathan bespreken hoe je dat kan doen, mededogend zijn, met je aandacht bij de ander blijven. Dat is echt een vaardigheid die je leven en relaties kan verdiepen. 

Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!

Eindredactie: David Verschoor

Meer Pieter?
Meer Nathan?

28. Special: Lange Leve De Liefde! Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Even iets anders: we bespreken het datingprogramma Lang Leve De Liefde, waarbij twee singles 24 uur de tijd krijgen om te onderzoeken of de ander de ware zou kunnen zijn.  Hoe mannen dat doen, is behoorlijk pijnlijk, en ze komen er niet goed vanaf.  Pieter en Nathan lachen ze niet uit, maar kijken welke universele thema's door deze mannen worden aangestipt.  de vrouw vertelt een intens verdrietig verhaal, de man walst er overheende man gaat véél te ver in de seksuele toespelingen, de vrouw stelt geen grensde man denkt te weten wat de vrouw denkt, de vrouw is er niet van gediendNathan en Pieter vinden het allemaal ver gaan, maar ondervinden toch enige herkenning. Doe er uw voordeel mee. Kijk hier alle fragmentjesPieter geeft een gratis cursus omgaan met emoties! Klik hierNathan staat deze week in de Panorama
  1. 28. Special: Lange Leve De Liefde!
  2. 27. Waarom gaan mannen wel uit hun dak bij Max Verstappen?
  3. 26. Waarom wil hij altijd het probleem oplossen? En: hoe mannen (beter kunnen) rouwen II.
  4. 25. Waarom gaat hij het nóg een keer uitleggen?
  5. 24. Als de nee’s en de ja’s licht zijn, is er plek voor je verlangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: