Waarom onderzoeken we alleen depressieven en niet ex-depressieven?

Interessant bericht in de New York Times en De Morgen: wetenschappers staan op om het onderzoek naar depressie radicaal een andere kant op te duwen. Niet meer alleen kijken naar de zieligerds, maar juist naar de mensen die hun depressie te boven zijn gekomen. Hoe hebben ze dat gedaan? Want dat is toch wat we willen weten?

En dat herstel hoeft zeker niet perse  met pillen en therapie te maken te hebben. Maar we weten er nog bar weinig van, aldus Jonathan Rottenberg in de New York Times. Hij wijst er op dat ex- patiënten nooit worden gevolgd, als ze eenmaal de behandeling hebben verlaten. Terwijl dat toch is wat we willen weten, al is het moeilijk om in langere studies oorzaak en gevolg te verbinden.

Ook De Morgen besteedt aandacht aan deze kwestie. Nu nog een fijn stuk in een van onze kranten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: