Waarom 2019 het jaar van de man gaat worden – en dat geen pretje hoeft te zijn

De wereldberoemde relatietherapeut Esther Perel mocht bij DWDD nog een keer uitleggen wat ze in Zomergasten bedoelde met de Eeuw van de Man. Die is inmiddels een jaar geworden, waarin wij mannen onze rol mogen en moeten herdefiniëren. Iets wat vrouwen de afgelopen 50 (ik denk 100) jaar hebben mogen en moeten doen. Ze legt het mooi uit, kijk vooral.

Interessant is hoe ze de nuance aanbrengt in het beeld van de man als (seksueel) roofdier. Perel stelt dat de meeste mannen juist bang zijn om een roofdier te worden, of daar onterecht voor worden aangezien. Ook stipt ze – met instemming aan tafel – aan dat het heersende beeld van de man, in vergelijking met dat van de vrouw, veel te simplistisch is.

Blijkbaar is 2019 dus het jaar van de man. Waarin we onszelf gaan onderzoeken. Heel prima. Ik ben vast begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: