Verkrachting – verzoening – verantwoordelijkheid

Deze Tedtalk is heel moedig. Dit soort verhalen hebben we nodig. #metoo, seksueel geweld, seksuele discriminatie: het is echt niet een ‘vrouwenprobleem’. Het is ons aller probleem en de mannen moeten volop aan de oplossing mee werken. Tom durft.

 

Lees daarna onderstaand artikel, waarin haarfijn wordt uitgelegd waarom het ontzettend pijnlijk is als #metoo daders hun acties goedpraten, of gewoon zonder echte boetedoening de draad weer oppakken. Niet omdat ze dat niet mogen, of geen tweede kans verdienen, maar omdat ze de cultuur in stand houden waarbij vrouwen altijd op hun hoede moeten blijven. Terwijl deze mannen, ik noem een Louis CK, nou juist de positie hebben om dit kwaad te bestrijden.

What so many men are missing about #MeToo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: