Mooie man: Louis

 

Oud-priester en psycholoog Louis Sommeling behandelde tussen 1960 en 2010  jaar lang jongens en mannen. Hij schreef een boek: De man, zijn lichaam, zijn ziel 

Zijn samenvatting:

‘De zoektocht van de man naar zichzelf leidt door een archaïsch landschap. Een landschap met wankelende fallische torens en vervallen maatschappelijke en godsdienstige instituties. Het is een woest landschap zonder oriëntatiepunten, waar veel mannen slechts moeizaam hun weg in vinden. Louis Sommeling beschrijft zijn eigen zoektocht in deze onherbergzame wereld en die van de mannelijke cliënten met wie hij een tijdlang meeliep. Aan de hand van concrete verslagen uit psychotherapie die hij aan mannen gaf illustreert hij hoe de individuele man zijn eigen richting kan ontdekken en biedt hij coaches en therapeuten meer inzicht in mannelijk gedrag. Het mannelijk lichaam (niet om mee te presteren, maar om emoties te leren voelen), dat volgens Aristoteles en Boeddha het oog is van onze ziel, is hierbij zijn uitgangspunt. Daar ligt de toegang tot de bronnen die in onszelf besloten liggen.
Eeuwenoude metaforen zoals de man als een soort ridder die zijn grenzen en openingen met een lans staat te verdedigen, sneuvelen in dit boek. Zij woorden vervangen door eigentijdse metaforen uit de moderne wetenschap zoals: een cel blijft gezond als zijn grens semipermeabel blijft en een evenwicht vindt tussen expressie en onvankelijkheid, tussen wat iemand naar buiten brengt en open staat voor wat hij nodig heeft
Hoewel dit boek voor mannen is geschreven, biedt het ook vrouwen meer inzicht, in zichzelf en in de beweegredenen van de mannen die hen omringen.’

Zijn trailer:

 

Zijn site

ww.sommeling.net/mannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: