Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen. Hoe Doe Jij dat Nou 34

Pieter ergert zich aan de zogenaamd verlichte geesten die het over ‘een mooie reis’ hebben als het over iets anders gaat en zogenaamd aan zelfonthulling doen, terwijl ze niks onthullen. Gemiste kans. Nathan kondigt het einde van de podcast in deze vorm aan, omdat alle vragen over mannengedrag inmiddels gesteld zijn. Wellicht komt er een vervolg, waarbij de mannen gaan interviewen over grenzen en overschrijdend gedrag, vanuit de casuïstiek. Dus vind je het leuk om te praten over grenzen, niet per se alleen de seksuele, mail ons dan! Ook als je wil mee denken over het nieuwe concept: wij trakteren op een biertje in de kroeg. 
Kunnen mannen slechter zoeken dan vrouwen? En een vraag van Bas . Pieter oppert dat het geheugen er toe doet. Is de man weinig thuis, dan weet hij thuis niet waar hij het zoeken moet, omdat hij niet kan focussen. Ben je overtuigd dat iets ergens ligt, dan zoek je makkelijker. Dus misschien heeft het wel iets te maken met rollenpatronen. Nathan geeft toe dat hij snel boos wordt als hij iets niet kan vinden, wat het zoeken niet makkelijker maakt.
Pieter kwam nog even terug op de Heks (of de Hoer) en de Heilige. Die twee verbinden het aardse, de natuur, met het bovenaardse.  Hang je teveel in de hemel, dan mis je veel, loop je alleen je lul achterna, dan ook. Af en toe het aardse, het seksuele vastpakken, als je teveel in het heilige (concepten/idealen/ontplooiing etc.) hangt, brengt je in balans, maakt je wat minder functioneel en doet je meer leven. Heb seks, dans hard, ga de natuur in, ontmoet een wildvreemde. 

Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op Whatsapp-audio, 0682348074 . of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!

35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Floor en haar vriendin werden aangesproken door een man, die op zeer onhandige wijze contact wilde maken, waardoor het voor iedereen onprettig afliep. Tegen Pieter en Nathan legt Floor  Bakhuys Roozeboom het wat een verschil is tussen een man die contact maakt door zichzelf te laten zien en een man die zich zelf verstopt achter trucjes en stoer doen, en waarom het eerste altijd beter is. We hebben het over hoe je wel kan versieren, het belang van kwetsbaarheid en het belang van een afwijzing echt kunnen accepteren.Hier beschrijft Floor zelf deze interessante ervaring. Pieter was op cursus regressie, waarbij hij – in letterlijke aanraking met anderen – thema's uit de kindertijd beleefde en liet beleven. Nathan recenseert het magazine Linda. over #metoo en mist – nog steeds – verhalen met mannen die vertellen dat ze over de grens gingen en hoe ze daar op terugkijken.In deze derde serie van de podcast over mannengedrag willen Pieter en Nathan over grenzen leren –  vooral van vrouwen en mannen die last van overschrijdingen hadden – en spreken ze elke keer iemand die er in mee te maken had. Wil je ook je verhaal kwijt? Mail ons op hoedoejijdatnou@gmail.com of spreek in op whatsapp: 0682348074Techniek: Lars de VriesMeer PieterMeer Nathan
  1. 35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht
  2. 34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.
  3. 33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?
  4. 32. Waarom wil hij geen waterpomptang lenen en hoe moet een vrouw een zoon opvoeden?
  5. 31. Hoe voed je een zoon op, en wat is het risico van de zwijgende man?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: