Waarom wil hij geen waterpomptang lenen en hoe moet een vrouw een zoon opvoeden? Hoe doe jij dat nou? 32

Is het logisch dat een man nog liever een nacht wacht om naar de bricolage te rijden, om een waterpomptang te lenen, nodig omdat hij zijn lens in de gootsteen had laten vallen, in plaats het te lenen van de buren van hun Franse vakantiewoning?

Pieter snapt het wel, want hij voelt zich als introvert snel te veel en is bang dat hij anderen tot last is. Iets van vroeger, waar hij steeds beter om kan gaan. Nathan is als extrovert juist bang dat hij teveel aanwezig is, en krijgt het advies om expliciet te vragen of het okay is. De kwestie draait ook om in de schuld staan, in dit geval bij  de Franse buurman, wat voor Nathan geen ding is, want die schuld zorgt weer voor een wederprestatie, wat de relatie weer bestendigt. Een introvert ziet dat wellicht heel anders. Of de buurman is te knap, en de man wil een ontmoeting met hem uit alle macht vermijden. Dat kan ook

Pieter was bij opleidingsdagen over schuld, schaamte en jaloezie bij Piet Weisfelt. Het verschil tussen valse schaamte – ik bedek me – en echte schaamte – ik laat me juist zien – als richting voor echte intimiteit. En zo kan schuld zowel verlammend werken (bijvoorbeeld naar je ouders, of een slachtoffer) als energie geven (iets goeds willen doen). En als jaloezie als motor van ambities, als aanjager van verlangen. En Nathan was geraakt door een tweetje van @tweetjesvanmax, die mooi vertelde over de onmacht van de vriend die troost zou willen bieden.

We vervolgen ons gesprek over het opvoeden van zonen. Want hoe doe je dat als alleenstaande ouder. En zeker als moeder, vraagt Astrid zich af. Als eerste: dat weet je zelf altijd het beste. Jij kent je kind. Volg je gevoel, laat je niet te veel leiden door angst. We bespreken mogelijkheden om steun te organiseren zowel bij mannen als vrouwen. Niet alles willen oplossen, omdat je nou eenmaal niet alles kan compenseren.

Verder bespreken we vervolgvragen over de verschillen tussen moeders en vaders. Is dat niet te veel gedacht vanuit antieke genderpatronen? Wat maakt een vader anders dan een moeder. Goede vragen, waar we ook geen zwart-wit opmerkingen over hebben, maar wel het belang van het vrouwelijke en het mannelijke geschetst wordt.

Pieter laat iets los, maar niet alles, over de training waar hij de heilige en een vrouw de heks moest spelen. Om elkaar te verleiden!

Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!

Eindredactie: David Verschoor

Meer Pieter?
Meer Nathan?

50. Frans stopte het contact met zijn dochter, om hun relatie te redden Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

Geen Pieter, maar Frans deze keer. Hij heeft een dochter van 16, maar sinds de scheiding van haar moeder, viereneenhalf jaar is het contact ingewikkeld. Immers, Frans had besloten te vertrokken en was ook ineens weg. Afscheid nemen zat er niet in, helaas, en zijn dochter zat ineens zonder vader. Pas na een half jaar was er weer contact, wat heel hoopgevend leek, maar snel verzandde in teleurstellende energie-vretende ontmoetingen. Frans moest de knoop doorhakken, om voor beide rust en helderheid te creëren, en moest de meest verdrietige beslissing nemen die hij kon.  Hij stopte het contact, tot zij er weer klaar voor was. Een besluit waar hij nog steeds over twijfelt: was dit niet te makkelijk? Inmiddels gloort er weer hoop, nadat hij anderhalf jaar later met bloemen voor de deur stond. Met Nathan – ook vader van een puberdochter – bespreekt hij dit proces, de gevolgen en wat dat voor hem betekende.  Ook hebben ze het over zijn opmerkelijke overstap van de logistieke sector naar de coaching, die misschien niet zo onlogisch is. Immers: in de logistiek kunnen met name mannen zich verliezen in vervreemding en eenzaamheid. Frans wil daar wat aan doen.Frans heeft nog een ding op zijn hart, maar dat hoor je op het eind.  Wil je ook delen? Een ervaring of een vraag?  Spreek in op 0682348074 of mail naar hoedoejijdatnou@gmail.comTechniek: Homam AkkaladMeer Nathan: nathanvos.nlCheck manoman.nl
  1. 50. Frans stopte het contact met zijn dochter, om hun relatie te redden
  2. Wat helpt bij mentale nood? Darkness Into Light 2023.
  3. 49. Zijn mannen vergevingsgezinder dan vrouwen?
  4. 48. Hoe kan Arjan van zijn nooit aanwezige vader houden?
  5. 47. Schreeuwen en dansen als een krijger en samenzweren binnen een relatie

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: