Waarom wil hij geen waterpomptang lenen en hoe moet een vrouw een zoon opvoeden? Hoe doe jij dat nou? 32

Is het logisch dat een man nog liever een nacht wacht om naar de bricolage te rijden, om een waterpomptang te lenen, nodig omdat hij zijn lens in de gootsteen had laten vallen, in plaats het te lenen van de buren van hun Franse vakantiewoning?

Pieter snapt het wel, want hij voelt zich als introvert snel te veel en is bang dat hij anderen tot last is. Iets van vroeger, waar hij steeds beter om kan gaan. Nathan is als extrovert juist bang dat hij teveel aanwezig is, en krijgt het advies om expliciet te vragen of het okay is. De kwestie draait ook om in de schuld staan, in dit geval bij  de Franse buurman, wat voor Nathan geen ding is, want die schuld zorgt weer voor een wederprestatie, wat de relatie weer bestendigt. Een introvert ziet dat wellicht heel anders. Of de buurman is te knap, en de man wil een ontmoeting met hem uit alle macht vermijden. Dat kan ook

Pieter was bij opleidingsdagen over schuld, schaamte en jaloezie bij Piet Weisfelt. Het verschil tussen valse schaamte – ik bedek me – en echte schaamte – ik laat me juist zien – als richting voor echte intimiteit. En zo kan schuld zowel verlammend werken (bijvoorbeeld naar je ouders, of een slachtoffer) als energie geven (iets goeds willen doen). En als jaloezie als motor van ambities, als aanjager van verlangen. En Nathan was geraakt door een tweetje van @tweetjesvanmax, die mooi vertelde over de onmacht van de vriend die troost zou willen bieden.

We vervolgen ons gesprek over het opvoeden van zonen. Want hoe doe je dat als alleenstaande ouder. En zeker als moeder, vraagt Astrid zich af. Als eerste: dat weet je zelf altijd het beste. Jij kent je kind. Volg je gevoel, laat je niet te veel leiden door angst. We bespreken mogelijkheden om steun te organiseren zowel bij mannen als vrouwen. Niet alles willen oplossen, omdat je nou eenmaal niet alles kan compenseren.

Verder bespreken we vervolgvragen over de verschillen tussen moeders en vaders. Is dat niet te veel gedacht vanuit antieke genderpatronen? Wat maakt een vader anders dan een moeder. Goede vragen, waar we ook geen zwart-wit opmerkingen over hebben, maar wel het belang van het vrouwelijke en het mannelijke geschetst wordt.

Pieter laat iets los, maar niet alles, over de training waar hij de heilige en een vrouw de heks moest spelen. Om elkaar te verleiden!

Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!

Eindredactie: David Verschoor

Meer Pieter?
Meer Nathan?

35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Floor en haar vriendin werden aangesproken door een man, die op zeer onhandige wijze contact wilde maken, waardoor het voor iedereen onprettig afliep. Tegen Pieter en Nathan legt Floor  Bakhuys Roozeboom het wat een verschil is tussen een man die contact maakt door zichzelf te laten zien en een man die zich zelf verstopt achter trucjes en stoer doen, en waarom het eerste altijd beter is. We hebben het over hoe je wel kan versieren, het belang van kwetsbaarheid en het belang van een afwijzing echt kunnen accepteren.Hier beschrijft Floor zelf deze interessante ervaring. Pieter was op cursus regressie, waarbij hij – in letterlijke aanraking met anderen – thema's uit de kindertijd beleefde en liet beleven. Nathan recenseert het magazine Linda. over #metoo en mist – nog steeds – verhalen met mannen die vertellen dat ze over de grens gingen en hoe ze daar op terugkijken.In deze derde serie van de podcast over mannengedrag willen Pieter en Nathan over grenzen leren –  vooral van vrouwen en mannen die last van overschrijdingen hadden – en spreken ze elke keer iemand die er in mee te maken had. Wil je ook je verhaal kwijt? Mail ons op hoedoejijdatnou@gmail.com of spreek in op whatsapp: 0682348074Techniek: Lars de VriesMeer PieterMeer Nathan
  1. 35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht
  2. 34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.
  3. 33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?
  4. 32. Waarom wil hij geen waterpomptang lenen en hoe moet een vrouw een zoon opvoeden?
  5. 31. Hoe voed je een zoon op, en wat is het risico van de zwijgende man?

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: