Maarten (deel 2). Samen met zijn moeder naar haar afscheid toe. Hoe Doe Jij Dat Nou?, deel 15

Deel twee van het gesprek: Maarten is al veertig jaar met Lidwien, zijn eerste liefde, en we hebben het erover hoe liefde behoorlijk werken is. En Maarten vertelt hoe hij weer van de leg raakt, nadat zijn werkgever en hij uit elkaar raken, en zichzelf weer opnieuw heruitvindt.  En, heel bijzonder, hoe zijn moeder  – doordacht maar ook met twijfels – afscheid nam van het leven. Hoe zijn verdriet niet in de weg kwam staan van het hare. Hoe hij er op vertrouwde dat het goed zou komen, zelfs in het ingewikkelde proces van een aangekondigd sterven. De beschrijving van de uitvaart – de bocht op het pad van de begraafplaats – emotioneert ook Nathan.  

Maarten leest, net als iedere man, een brief aan zijn vader voor. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: