Dickpics, exhibitionisme, angst voor intimiteit en ongemak. Hoe doe jij dat nou? 30

De schandalen gaan door en Pieter en Nathan  het over dickpics. Waarom doen mannen dat? Kunnen we daar wat Freudiaans over zeggen? We bespreken exhibitionisme en – wederom – het onvermogen stap voor stap de grens op te zoeken en maar te kiezen voor op grove manieren van grensoverschrijdingen.

En waarom is er zoveel ongemak bij mannen als David zegt dat hij over mannen valt?

Pieter deelt het stuk van Arjen van Veelen over Flitsbezorgers en waarom die onwenselijk zijn. Dit sluit mooi aan bij onze gesprekken over grenzen, want er valt zoveel te leren in ontmoetingen met vreemdelingen.

Nathan deelt een tweet van Dr Jen: Rest is NOT a Reward! Dus rust goed uit!
Ook een prachtig stuk van Floor Bakhuys Roozeboom over  er gewoon voor elkaar zijn en De Kunst van Luisteren.  Hebben we wel therapeuten nodig? Pieter geeft toe: in het ideale geval niet.

Nathan stond deze week in het Nederlands Dagblad!

Terloops verwijzen we naar dit stuk van Mieke van Stigt over waarom mensen met macht geen empathie hoeven te hebben.

37. Waarom denkt hij dat zij meteen een relatie wil als ze gewoon een fling hebben? Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Pieter is moe van een kinderfeestje. Het viel hem op hoe meisjes roddelen. Doen ze dat meer dan jongens?En kan Nathan iemand van Farmers Defence Force bekeren?We praten met Mariska Berrevoets. Ze tweette over hoe mannen vaak lijken te denken dat vrouwen gelijk een serieuze relatie willen. Heeft dit te maken met de leeftijd en kinderwensen? Nemen mannen aan dat vrouwen niet gewoon lol willen? Het wordt een gesprek over ontmoetingen, aannames, intimiteit. We bespreken waarom mannen hier vaak moeite mee hebben en dat mannen de aannames over vrouwen ook gebruiken om te vluchten. Intimiteit is iets dat zich niet anders dan stap voor stap kan ontrollen, maar veel mannen hebben dat niet geleerd. Vaak weten ze niet eens dat ze vluchten, omdat ze vaak niet hebben geleerd om woorden te geven aan wat er gebeurt. Zeggen dat ze geen relatie willen omdat vrouwen ‘te veel’ willen is natuurlijk ook een handige uitweg.Al met al een belangrijk gesprek, dat hopelijk uitnodigt om na te denken hoe je zelf met identiteit omgaat.
  1. 37. Waarom denkt hij dat zij meteen een relatie wil als ze gewoon een fling hebben?
  2. 36. Liselot vertelt over haantjesgedrag in de kroeg. Nathan constateert dat een man aan het eind van zijn leven gewoon weer mens wordt
  3. 35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht
  4. 34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.
  5. 33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: