Nathan Vos

English

Nathan Vos

Journalist in hart en nieren, historicus van opleiding, schrijver in zijn dromen. Maar Nathan (1971) is ook vader, echtgenoot, zoon en broer. Dat laatste, onder anderen, van David. Diens overlijden blies Nathan, in het dagelijks leven hoofdredacteur van Zin, in eerst instantie van zijn sokken, maar zette hem daarna op de missie om nieuwe Davids te voorkomen. Dat resulteerde in 2017 in het boek Man o Man, waarin Nathan onderzoekt waarom gewone, gelukkige mannen zo wanhopig kunnen raken. Daartoe interviewde Nathan 11 weduwes.

September 2018 verschijnt de documentaire Man in de Knoop op televisie, een productie die Frans Bromet met Nathan maakte. Ook daarin komen weduwes van mannen die zelfdoding pleegden, aan het woord. Nathan hoopt hiermee, en wat er nog gaat komen, te bereiken dat we mannengeluk wat serieuzer nemen. De eerste oplossingsrichting daarbij is, denkt Nathan, dat we mannen betere vragen moeten stellen.

Lezingen

Nathan geeft soms ook lezingen over het fenomeen man en gevoel. De inhoud stemt hij uiteraard af met de opdrachtgever.  Een voorbeeld van een lezing vind je hier, en  vanaf november 2018 staat ook zijn TedXtalk online.

De opbrengsten van de lezingen gaan naar de Stichting Man o Man. Voorlopig hanteren we een tarief van 500 euro voor niet- commerciële instellingen en 1000 euro voor commerciële instellingen. Plus eventuele reis-, verblijf- en andere bijkomende kosten. Interesse? Mail ons op stichtingmanoman@gmail.com

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑