Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma? Hoe Doe Jij Dat Nou? 33

Waarom ergerde Pieter zich aan Arie Boomsma’s slaaproutine? Wat is het probleem dat hij tips geeft? Dat doet Pieter toch ook? Is het zijn perfecte schoonzoongedrag? Het gaat uiteindelijke om de keerzijde van routines. Ze kunnen er ook voor zorgen dat mensen harder worden voor zichzelf en zich schuldig gaan voelen.

En waarom reageert Nathan allergisch op Instagram goeroes vol emoties? Vooral omdat via het scherm een intimiteit gesuggereerd wordt die er niet is. 

Nathan ergert zich ook aan zichzelf, hoe hij elke keer weer in de dezelfde patronen stapt bij familie en vol in de aanpassing gaat. Terwijl hij juist bij familie zichzelf zou moeten kunnen zijn, in plaats wee de reddersrol te pakken. 

Pieter’s schoonmoeder stelt een vraag. Kunnen mannen leren om meerdere dingen tegelijk te doen? Waarschijnlijk wel, maar wel als er echt ruimte gemaakt wordt als mannen het op hun manier.

Pieter heeft The Americans gekeken. En serie die gaat over de rollen die we spelen. En voelen we dan nog liefde en echtheid, als we rollen spelen. Aanrader.

Het boek dat Nathan schreef met Anton “The Barefoot Dutchman” Nooteboom is bijna af. Deze geheide bestseller gaat over Antons reis, duizenden kilometers op blote voeten,  in het teken van de mentale gezondheid van mannen. 

Nathan heeft ook een webinar rondom suïcidepreventie gegeven. Verhalen over suïcide vragen een andere manier van schrijven. Het vraagt van een journalist soms tegen zijn natuur in te gaan. Maar toch is het erg belangrijk om met verhalen depressie en suïcide te voorkomen. Het webinar is te zien op YouTube.

En waarom zijn mannen zo sceptisch? Dit gaat over angst voor intimiteit. Dit heeft wel te maken met genderrollen. Vrouwen zien soms meer de eenheid in dingen, vrouwen hebben meer ‘heksenenergie’. Mannen zijn misschien bang dat ze hiervoor grenzen moeten opgeven. Dit onderwerpje loopt uit op een gesprek over een leap of faith, die soms nodig is om iets te laten werken, van Allan Carr tot therapie. Soms werken dingen pas als je er klaar voor bent, of als je bereid bent je ratio opzij te zetten.

35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Floor en haar vriendin werden aangesproken door een man, die op zeer onhandige wijze contact wilde maken, waardoor het voor iedereen onprettig afliep. Tegen Pieter en Nathan legt Floor  Bakhuys Roozeboom het wat een verschil is tussen een man die contact maakt door zichzelf te laten zien en een man die zich zelf verstopt achter trucjes en stoer doen, en waarom het eerste altijd beter is. We hebben het over hoe je wel kan versieren, het belang van kwetsbaarheid en het belang van een afwijzing echt kunnen accepteren.Hier beschrijft Floor zelf deze interessante ervaring. Pieter was op cursus regressie, waarbij hij – in letterlijke aanraking met anderen – thema's uit de kindertijd beleefde en liet beleven. Nathan recenseert het magazine Linda. over #metoo en mist – nog steeds – verhalen met mannen die vertellen dat ze over de grens gingen en hoe ze daar op terugkijken.In deze derde serie van de podcast over mannengedrag willen Pieter en Nathan over grenzen leren –  vooral van vrouwen en mannen die last van overschrijdingen hadden – en spreken ze elke keer iemand die er in mee te maken had. Wil je ook je verhaal kwijt? Mail ons op hoedoejijdatnou@gmail.com of spreek in op whatsapp: 0682348074Techniek: Lars de VriesMeer PieterMeer Nathan
  1. 35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht
  2. 34. Zijn mannen meer kwijt? En waarom hoogopgeleiden slecht bij hun seksuele energie kunnen.
  3. 33. Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma?
  4. 32. Waarom wil hij geen waterpomptang lenen en hoe moet een vrouw een zoon opvoeden?
  5. 31. Hoe voed je een zoon op, en wat is het risico van de zwijgende man?

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: