Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma? Hoe Doe Jij Dat Nou? 33

Waarom ergerde Pieter zich aan Arie Boomsma’s slaaproutine? Wat is het probleem dat hij tips geeft? Dat doet Pieter toch ook? Is het zijn perfecte schoonzoongedrag? Het gaat uiteindelijke om de keerzijde van routines. Ze kunnen er ook voor zorgen dat mensen harder worden voor zichzelf en zich schuldig gaan voelen.

En waarom reageert Nathan allergisch op Instagram goeroes vol emoties? Vooral omdat via het scherm een intimiteit gesuggereerd wordt die er niet is. 

Nathan ergert zich ook aan zichzelf, hoe hij elke keer weer in de dezelfde patronen stapt bij familie en vol in de aanpassing gaat. Terwijl hij juist bij familie zichzelf zou moeten kunnen zijn, in plaats wee de reddersrol te pakken. 

Pieter’s schoonmoeder stelt een vraag. Kunnen mannen leren om meerdere dingen tegelijk te doen? Waarschijnlijk wel, maar wel als er echt ruimte gemaakt wordt als mannen het op hun manier.

Pieter heeft The Americans gekeken. En serie die gaat over de rollen die we spelen. En voelen we dan nog liefde en echtheid, als we rollen spelen. Aanrader.

Het boek dat Nathan schreef met Anton “The Barefoot Dutchman” Nooteboom is bijna af. Deze geheide bestseller gaat over Antons reis, duizenden kilometers op blote voeten,  in het teken van de mentale gezondheid van mannen. 

Nathan heeft ook een webinar rondom suïcidepreventie gegeven. Verhalen over suïcide vragen een andere manier van schrijven. Het vraagt van een journalist soms tegen zijn natuur in te gaan. Maar toch is het erg belangrijk om met verhalen depressie en suïcide te voorkomen. Het webinar is te zien op YouTube.

En waarom zijn mannen zo sceptisch? Dit gaat over angst voor intimiteit. Dit heeft wel te maken met genderrollen. Vrouwen zien soms meer de eenheid in dingen, vrouwen hebben meer ‘heksenenergie’. Mannen zijn misschien bang dat ze hiervoor grenzen moeten opgeven. Dit onderwerpje loopt uit op een gesprek over een leap of faith, die soms nodig is om iets te laten werken, van Allan Carr tot therapie. Soms werken dingen pas als je er klaar voor bent, of als je bereid bent je ratio opzij te zetten.

39. Josje besloot nu wel aangifte te doen Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Pieter is geïrriteerd door domme uitspraken van Jort Kelder over suïcidaliteit onder jonge mensen. Terwijl dit gesprek juist zo’n belangrijk onderwerp is.  Nathan mocht op de radio praten over mannen en zelfdoding, en in de krant een gek stuk schrijven over mannen en onmacht, vijf jaar nadat Man O Man uitkwam.  Dat was dankbaar werk.Josje vertelt over haar ervaring van aangifte doen van seksueel overschrijdend gedrag. Wanneer doe je aangifte? En wanneer niet? Hoe reageren agenten en wat kunnen ze anders doen? Josje deelt een verhaal over nare ervaringen die zijn uitgepraat in een situatie waarin een man onvoldoende bewust handelde. Kortom: omgaan met grensoverschrijdingen is niet zwart wit en het kan soms tijd kosten om te verwerken wat er is gebeurd. Fragment Nathan bij Met Het Oog op Morgen: https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-het-oog-op-morgen/111ff85b-5777-4edb-98db-4dbe0296b6db/2022-09-04-zelfdoding-bij-mannen-van-middelbare-leeftijd-hoger-dan-vrouwenFragment waarin UFC-vechter Paddy Pimblett mannen oproept hulp te vragen als ze mentaal worstelen met zichzelf: https://www.youtube.com/watch?v=jtW0byC28_sFragment Marc Marie Huijbregts en Gert Verhulst: https://twitter.com/debroervanroos/status/1567411469481918465?s=20&t=Bo8jt-Z2GOSys0OIXI-5aQFragment Soundos: https://twitter.com/tayfun_balcik/status/1537866232497594369?s=20&t=qYlPUYrrH2FJqbthK2T-mw Techniek: Homan AkaladMeer Pieter: https://superblijvrij.nl/Meer Nathan: https://manoman.nl/
  1. 39. Josje besloot nu wel aangifte te doen
  2. 38. Roshan had seks tegen zijn wil en onderzoekt hoe dat werkt bij een man
  3. 37. Waarom denkt hij dat zij meteen een relatie wil als ze gewoon een fling hebben?
  4. 36. Liselot vertelt over haantjesgedrag in de kroeg. Nathan constateert dat een man aan het eind van zijn leven gewoon weer mens wordt
  5. 35. Hoe Floor best gediend is van toenadering, maar dan wel oprecht

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: