Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma? Hoe Doe Jij Dat Nou? 33

Waarom ergerde Pieter zich aan Arie Boomsma’s slaaproutine? Wat is het probleem dat hij tips geeft? Dat doet Pieter toch ook? Is het zijn perfecte schoonzoongedrag? Het gaat uiteindelijke om de keerzijde van routines. Ze kunnen er ook voor zorgen dat mensen harder worden voor zichzelf en zich schuldig gaan voelen.

En waarom reageert Nathan allergisch op Instagram goeroes vol emoties? Vooral omdat via het scherm een intimiteit gesuggereerd wordt die er niet is. 

Nathan ergert zich ook aan zichzelf, hoe hij elke keer weer in de dezelfde patronen stapt bij familie en vol in de aanpassing gaat. Terwijl hij juist bij familie zichzelf zou moeten kunnen zijn, in plaats wee de reddersrol te pakken. 

Pieter’s schoonmoeder stelt een vraag. Kunnen mannen leren om meerdere dingen tegelijk te doen? Waarschijnlijk wel, maar wel als er echt ruimte gemaakt wordt als mannen het op hun manier.

Pieter heeft The Americans gekeken. En serie die gaat over de rollen die we spelen. En voelen we dan nog liefde en echtheid, als we rollen spelen. Aanrader.

Het boek dat Nathan schreef met Anton “The Barefoot Dutchman” Nooteboom is bijna af. Deze geheide bestseller gaat over Antons reis, duizenden kilometers op blote voeten,  in het teken van de mentale gezondheid van mannen. 

Nathan heeft ook een webinar rondom suïcidepreventie gegeven. Verhalen over suïcide vragen een andere manier van schrijven. Het vraagt van een journalist soms tegen zijn natuur in te gaan. Maar toch is het erg belangrijk om met verhalen depressie en suïcide te voorkomen. Het webinar is te zien op YouTube.

En waarom zijn mannen zo sceptisch? Dit gaat over angst voor intimiteit. Dit heeft wel te maken met genderrollen. Vrouwen zien soms meer de eenheid in dingen, vrouwen hebben meer ‘heksenenergie’. Mannen zijn misschien bang dat ze hiervoor grenzen moeten opgeven. Dit onderwerpje loopt uit op een gesprek over een leap of faith, die soms nodig is om iets te laten werken, van Allan Carr tot therapie. Soms werken dingen pas als je er klaar voor bent, of als je bereid bent je ratio opzij te zetten.

44. Medelijden met pasgehuwden Martijn en Nicole, en hoe ver mag je afzeiken? Hoe doe jij dat nou? Mannen verklaard

Pieter bekwaamde zich verder in 'Spel', dus met een hoofdletter, de manier waarop wij – niet alleen in liefdesrelaties – uit de intimiteit weten te blijven. Hoe? Door onze gevoelens te overdekken met gedrag dat daar bijna tegengesteld is, gedrag waarin we onze geschiedenis herhalen. Nathan krijgt van een luisteraar op z'n falie, omdat hij al te laconiek over serotonineboosters praat. En vertelt over het plezier De mannen keken naar Married At First Sight (net als bij de Shitshow) en zagen het bij Nicole en Martijn uit de klauwen lopen, waarbij de vraag rees of Martijn wel taal heeft voor z'n gevoelsleven en de conclusie dat hij dat daarom maar uitbesteedde aan zijn nieuwe echtgenote . Verrassing: bij stellen die al veel langer bij elkaar zijn, kan het precies zo gaan. Luisteraar Marieke vraagt of het normaal is dat mannenvrienden elkaar zo kunnen afzeiken, en of je daar als ouders van puberzonen op mag ingrijpen als het te ver gaat. Nathan en Pieter weten het wel. Soms is het verschil tussen afzeiken en spiegelen van buitenaf lastig te zien. Maar je voelt het zelf wel. Houdt afzeiken je op de plek, zet je op afstand, of bevorder je intimiteit?(Opmerking: Pieter verwarde de vriendengroep van vader en zoon, waardoor zijn opmerkingen niet specifiek gaan over de vriendengroep van je kinderen)  Ook een vraag? Spreek 'm als in op 0682348074 of mail naar hoedoejijdatnou@gmail.comTechniek: Homam AkkaladMeer Pieter: superblijvrij.nlMeer Nathan: nathanvos.nlCheck manoman.nl
  1. 44. Medelijden met pasgehuwden Martijn en Nicole, en hoe ver mag je afzeiken?
  2. 43. Kijken mannen door porno anders naar vrouwen?
  3. 42 Waarom willen mannen vernietigen en grossieren jongens nog steeds in vrouwonvriendelijkheid?
  4. 41. Nathan werkte bij DWDD en zag hoe roem kon doorslaan in stress, en dat weer in agressie
  5. 40. Een vriend van Pieter stapte uit het leven. Het niet weten is nu gepast

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: