Waarom zijn mannen zo sceptisch? En wat is er mis met de routines van Arie Boomsma? Hoe Doe Jij Dat Nou? 33

Waarom ergerde Pieter zich aan Arie Boomsma’s slaaproutine? Wat is het probleem dat hij tips geeft? Dat doet Pieter toch ook? Is het zijn perfecte schoonzoongedrag? Het gaat uiteindelijke om de keerzijde van routines. Ze kunnen er ook voor zorgen dat mensen harder worden voor zichzelf en zich schuldig gaan voelen.

En waarom reageert Nathan allergisch op Instagram goeroes vol emoties? Vooral omdat via het scherm een intimiteit gesuggereerd wordt die er niet is. 

Nathan ergert zich ook aan zichzelf, hoe hij elke keer weer in de dezelfde patronen stapt bij familie en vol in de aanpassing gaat. Terwijl hij juist bij familie zichzelf zou moeten kunnen zijn, in plaats wee de reddersrol te pakken. 

Pieter’s schoonmoeder stelt een vraag. Kunnen mannen leren om meerdere dingen tegelijk te doen? Waarschijnlijk wel, maar wel als er echt ruimte gemaakt wordt als mannen het op hun manier.

Pieter heeft The Americans gekeken. En serie die gaat over de rollen die we spelen. En voelen we dan nog liefde en echtheid, als we rollen spelen. Aanrader.

Het boek dat Nathan schreef met Anton “The Barefoot Dutchman” Nooteboom is bijna af. Deze geheide bestseller gaat over Antons reis, duizenden kilometers op blote voeten,  in het teken van de mentale gezondheid van mannen. 

Nathan heeft ook een webinar rondom suïcidepreventie gegeven. Verhalen over suïcide vragen een andere manier van schrijven. Het vraagt van een journalist soms tegen zijn natuur in te gaan. Maar toch is het erg belangrijk om met verhalen depressie en suïcide te voorkomen. Het webinar is te zien op YouTube.

En waarom zijn mannen zo sceptisch? Dit gaat over angst voor intimiteit. Dit heeft wel te maken met genderrollen. Vrouwen zien soms meer de eenheid in dingen, vrouwen hebben meer ‘heksenenergie’. Mannen zijn misschien bang dat ze hiervoor grenzen moeten opgeven. Dit onderwerpje loopt uit op een gesprek over een leap of faith, die soms nodig is om iets te laten werken, van Allan Carr tot therapie. Soms werken dingen pas als je er klaar voor bent, of als je bereid bent je ratio opzij te zetten.

50. Frans stopte het contact met zijn dochter, om hun relatie te redden Hoe doe jij dat nou? Over de man die mens wordt

Geen Pieter, maar Frans deze keer. Hij heeft een dochter van 16, maar sinds de scheiding van haar moeder, viereneenhalf jaar is het contact ingewikkeld. Immers, Frans had besloten te vertrokken en was ook ineens weg. Afscheid nemen zat er niet in, helaas, en zijn dochter zat ineens zonder vader. Pas na een half jaar was er weer contact, wat heel hoopgevend leek, maar snel verzandde in teleurstellende energie-vretende ontmoetingen. Frans moest de knoop doorhakken, om voor beide rust en helderheid te creëren, en moest de meest verdrietige beslissing nemen die hij kon.  Hij stopte het contact, tot zij er weer klaar voor was. Een besluit waar hij nog steeds over twijfelt: was dit niet te makkelijk? Inmiddels gloort er weer hoop, nadat hij anderhalf jaar later met bloemen voor de deur stond. Met Nathan – ook vader van een puberdochter – bespreekt hij dit proces, de gevolgen en wat dat voor hem betekende.  Ook hebben ze het over zijn opmerkelijke overstap van de logistieke sector naar de coaching, die misschien niet zo onlogisch is. Immers: in de logistiek kunnen met name mannen zich verliezen in vervreemding en eenzaamheid. Frans wil daar wat aan doen.Frans heeft nog een ding op zijn hart, maar dat hoor je op het eind.  Wil je ook delen? Een ervaring of een vraag?  Spreek in op 0682348074 of mail naar hoedoejijdatnou@gmail.comTechniek: Homam AkkaladMeer Nathan: nathanvos.nlCheck manoman.nl
  1. 50. Frans stopte het contact met zijn dochter, om hun relatie te redden
  2. Wat helpt bij mentale nood? Darkness Into Light 2023.
  3. 49. Zijn mannen vergevingsgezinder dan vrouwen?
  4. 48. Hoe kan Arjan van zijn nooit aanwezige vader houden?
  5. 47. Schreeuwen en dansen als een krijger en samenzweren binnen een relatie

Ook een vraag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: