Waarom gaat hij het nóg een keer uitleggen? Hoe Doe Jij Dat Nou? 25

Jordan weet niet waarom haar vriend zo weifelend en passief doet over een afspraak met hen en zijn vader
Martine is er klaar mee dat een man het net zo lang aan haar wil ‘uitleggen’  tot hij zijn zin krijgt
Sigrid verbaast zich erover dat de order om een vuilniszak buiten te zetten niet wordt opgevolgd

Pieter weet dat mannen soms de inhoud voor de relatie zetten, en vrouwen andersom en dat dat het daar mis gaat. Nathan heeft er een handje van om zijn vrouw te laat te betrekken bij zijn ingevingen. Beide nemen zich voor de vuilniszakken zonder morren buiten zetten. 

Eindredactie: David Verschoor

Pieter van Breevoort vind je op superblijvrij.nl

Nathan Vos vind je op manoman.nl

Ook een vraag? Spreek ‘m als voicemail (telefoon), of als voicebericht (Whatssap): 0682348074, of op hoedoejijdatnou@gmail.com.

26. Waarom wil hij altijd het probleem oplossen? En: hoe mannen (beter kunnen) rouwen II. Hoe doe jij dat nou? Mannengedrag verklaard

Na de vraag van Jaap-Hein in aflevering 23 besloten Pieter en Nathan verder te duiken in hoe mannen met verlies omgaan,  met  Wim van Lent van Opleidingen Land van Rouw. Hij begeleidt mannen en leidt mensen op tot rouwbegeleider.Dit gesprek gaat over rouw, maar ook over hoe mannen in het algemeen omgaan met gevoel.Wim vertelt dat rouwen niets anders is dan voelen en over het belang van leren verduren: Met dat gevoel zijn zonder het te willen oplossen. Waarom proberen mannen te ontsnappen aan pijn in werk, seks, feest? Als die ontsnappingsstrategieën niet meer werken, dan komen mannen vaak bij Wim. Want uiteindelijk is het belangrijk het gevoel toe te laten, stap voor stap, en Wim geeft hiervan een ontroerend voorbeeld. Verder praten we met Wim over de valkuilen van steun krijgen en de waarom mannen het moeilijk vinden rouw te uiten. De andere vraag in deze aflevering is  waarom mannen niet gewoon kunnen luisteren naar een probleem. Waarom moeten ze gelijk dingen oplossen? Dit sluit prachtig aan bij het gesprek met Wim en de moeite die mannen hebben met verduren zonder op te lossen. Machteloos durven zijn. Pieter en Nathan bespreken hoe je dat kan doen, mededogend zijn, met je aandacht bij de ander blijven. Dat is echt een vaardigheid die je leven en relaties kan verdiepen. Heb je ook een vraag? Spreek ‘m in op 0682348074 (Whatsapp-audio) of mail naar: hoedoejijdatnou@gmail.com.  (liefst als audio-bestand). Ook mannen kunnen vragen stellen over mannen!Eindredactie: David VerschoorMeer Pieter?Meer Nathan?
  1. 26. Waarom wil hij altijd het probleem oplossen? En: hoe mannen (beter kunnen) rouwen II.
  2. 25. Waarom gaat hij het nóg een keer uitleggen?
  3. 24. Als de nee’s en de ja’s licht zijn, is er plek voor je verlangen
  4. 23. Waar blijven de mannen als het om rouwen gaat?
  5. 22. Waarom zegt een man niet gewoon 'nee' als hij 'nee' bedoelt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: